Salon Krajinská přijímá objednávky na permanentní make-up na tel.731 732 591.

Co je to permanentní make-up ?

Permanentní make-up spočívá v tom, že speciální pigment se aplikuje do vrchní vrstvy pokožky velmi jemnou akupunkturní jehlou (rty, obočí, oční linka). To propůjčí tváři přirozený nalíčený vzhled, který si udrží tvar i barvu při koupání, sportu apod. Pokud se zákrok neopakuje každé dva roky, maximálně během pěli let „nalíčení“ beze stopy zmizí. Zákrok provádějí vyškolené kosmetičky, které využívají přírodní barvy.

Proč aplikovat permanentní make-up ?

Líčení má svůj význam rituální, ale především ženy jej odpradávna používaly nejenom ke zkrášlení, ale i ke korekci chyb. Ženy dvacátého století, které jsou daleko více pracovně a společensky vytížené, mají často jednu velkou touhu – být stále perfektně upravené. Ta představa, že ráno stráví před zrcadlem jen pár minut a přesto budou mít celý den dokonale upravené obočí, oči a krásnou konturu úst je velmi lákavá. A zde právě přichází technika permanentního make-upu, s pomocí které je možné tyto sny uskutečnit.

Důvody pro aplikaci permanentního make-upu :

– vyřeší problémy žen, pro které je dokonalý vzhled podmínkou pracovního úspěchu a duševního komfortu a které se nemohou (alergie na líčidla, časový faktor) a nebo se nechtějí stále líčit

– ženy se zrakovou vadou (dalekozrakost) tím vyřeší pracné líčení před zvětšovacím zrcadlem

– ženy středního věku ocení neestetické rozpíjení rtěnky do vrásek kolem úst

– koriguje se handycap „rozmazaného“ make-upu při sportu, plavání, sprchování, saunování

– správnou aplikací pigmentu je možné získat mladistvější vzhled, především zvýraznění úst

– vytrhané, prořídnuté, špatně rostlé obočí lze vykreslit naprosto přirozeně

– správnou korekcí je možné rozšířit koutky úst nebo zvýraznit oční partie

– permanentní make-up není definitivní, mění se podle módy a po vyblednutí je možné jej obnovit ve stejném nebo odlišném odstínu či barvě.

Nezaměňujte permanentní make-up s tetováním

Permanentní make-up se často zaměňuje s tetováním, které i na první pohled připomíná. Kosmetička totiž trpělivě bod po bodu nahrazuje zvláštní vibrační jehlou jednotlivé chloupky obočí, pomocí linky koriguje horní a nebo dolní víčko oka a vykresluje krásnou konturu rtů. Pokud je ještě navíc kosmetička dobrou vizážistkou a je pro techniku permanentního make-upu odborně školená, její citlivou rukou vytvořený make-up nikdo nerozezná od klasicky upravených kontur.

Bolestivost při zákroku ?

Tato problematika zasluhuje zvláštní pozornost. Permanentní make-up se vykonává speciálním přístrojem, jemnou vibrací tetovací jehly, která barvivo aplikuje do kůže. Protože každou zákaznici zajímá, zda je zákrok bolestivý, je potřeba před zahájením úkonu zákaznici informovat. Práh bolestivosti je u každého člověka jiný. Permanentní make-up je možno přirovnat například k úkonům jako úprava obočí pinzetou a nebo epilace elektrickou jehlou. Někdo tyto úkony vnímá jako bezbolestné, pro jiného jde o postup bolestivý. U permanentního make-upu jde o úkon, který v konečné fázi bude zákaznici zdobit několik let, ale drobná bolestivost provázející tento úkon, za výsledek rozhodně stojí. Při aplikaci permanentního make-upu je potřebné zvolit příhodnou dobu (vyvarovat se například nachlazení, stresovým situacím, menstruace).

Permanentní make -up provádíme pouze v Kosmetickém salonu Kotrbová,Krajinská 1,české Budějovice.Tel : 387313 469